Een goede brandverzekering blijkt eens te meer de juiste keuze !

Elk jaar opnieuw zijn er een aantal gevallen waarbij een pand zware schade oploopt met bijgevolg zware financiële repercussies voor de eigenaar en waarbij blijkt dat deze laatste niet of niet goed verzekerd is. Bij onze tussenkomsten horen we dan steeds dat ze wel wisten dat ze de verbouwing moesten meedelen maar dat ze het steeds maar uitgesteld hebben. Of dat mensen er van uitgaan dat de kans op schade klein is.

Nochtans is niets minder waar. Er is niet alleen de schade door natuurelementen die steeds vaker voorkomt maar ook het brandgevaar schuilt soms in een klein hoekje. Heel wat kranten publiceren vandaag (08/08/2014) dat het aantal ernstige branden flink is toegenomen. Eén en ander is steeds vaker te wijten aan oververhitte technologische apparaten zoals tablets of smartphones. En een tijd geleden bereikten ons ook al alarmerende berichten over branden die ontstonden bij het opladen van elektrische fietsen. Het is natuurlijk goed om hierover geïnformeerd te zijn want voorkomen is beter dan genezen. Koop in de eerste plaats een toestel dat zijn kwaliteit bewezen heeft en vervang een batterij door een kwaliteitsvol product. Het opladen van uw toestellen doet u best overdag en niet langer dan nodig. Maar als het ondenkbare dan toch gebeurt, dan is het natuurlijk goed om hiervoor verzekerd te zijn.

Belangrijk aspect wat dat betreft : zorg er steeds voor dat u "correct" verzekerd bent en dat de verzekerde waarde overeenstemt met de werkelijke waarde. Want ook met een verzekering kan het u een aardige duit kosten als het verschil hier te groot is. De verzekeringsmaatschappij heeft immers vaak het recht om de zogenaamde "evenredigheisregel" toe te passen.

Onze belangrijkste tip is dus ongetwijfeld : zorg voor een degelijke brandverzekering ! Wist u trouwens dat wij u een polis kunnen aanbieden waar de evenredigheidsregel niet wordt toegepast ? Kom gerust eens langs voor meer informatie.